21 Şubat 2011 Pazartesi

Fethullah Gülen Ne Demek İstiyor?

Bu şahıslar diyalog ve gayri müslim aşkına Yahudi, Hıristiyan ve Müslümanı el ele, kol kola tahta Sırat'tan (!) geçirip Cennet'e göndermiş, tiyatrosunu oynamışlardır. Bakınız: Kasımiye Medresesindeki diyalog merasimi...



Şu aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyunuz:



Fethullah Gülen Ne Demek İstiyor?



Nisan 2009’da Fethullah Gülen Ukraynalı Gazetecilere mülakat veriyor. Mülakatın tam metni için baknz:

http://tr.fgulen.com/content/view/16939/11



Mülakatın tamamını okudum. Gülen'in sözleri vahim ve İslam dışı... Öyle kolayca tevil edileceğe benzemiyor!



Çeşitli defalar konuları gargaraya getirip bir takım sözleri gözlerden saklamaya çalışan Gülen avukatları bakalım bu mülakatın altından kalkabilecek mi?




Daha önce, ihvanforumdan Hikem adlı kardeşimiz, Hıristiyan Vatikan'ın Türkiye temsilcisi ve Gülen'in yakın dostu George Marovitch'in bir Tv programında şunu açıkladığını nakletmişti:



"Fethullah hocamız bize söyledi: 'Müslümanlar haddini bilsin, sadece kendileri mi Cennete gidecek!' dedi"



ve Hikem kardeşimiz eklemişti; Bu Tv itirafı (ağızdan kaçırma), ne Gülence ne cemaatince (medyasınca) bugüne kadar yalanlanmıştır! Hiçbir tekzib yok. Sessiz sedasız Marovitchin bu itirafını geçiştiriyorlar.



Demek ki Hikem'in duyduğu doğru imiş. Gülen'in mülakatını yayınlayan Ukrayna Favorit Dergisi ve Gülen'in o dergide çıkan "Ukrayna Odessalı Hıristiyanların ise elbette rehberleri, din büyükleri vardır ve onlara söylenmesi gerekeni söylemektedirler. Bir Müslüman, yani dinlerin temel birliğine inanan biri olarak, onların söylediklerinin bir Müslüman'ın söylediğinden ve söyleyeceğinden farklı olacağını düşünmüyorum. Hz. İsa gibi, bizim nazarımızda ülü'l-azm, yani tarih boyu gelmiş peygamberler arasında en büyük beş peygamberden biri olan bir zatın ardından gitmek, onu takip etmek, yapılabilecek en güzel şeylerdendir." lafları bariz şekilde Marovitch'in itirafını ispat etmiştir.



Uzatmaya gerek yoktur.



Kitap ve Sünnete göre, yani Ehli Sünnet ulemasının bildirdiği gibi bugünkü Hıristiyanlar ile Hz. İsa efendimizin alakası yoktur. Peygamber Efendimizin gelmesinden sonra dinlerinin ve kitaplarının hükmü tamamen kalkmıştır. Resulullah efendimiz, kendisine iman etmeyen Yahudi ve Hıristiyanların Cehennemlik olduğunu bildirmiştir. Hz. Resulullah efendimizden sonra ona iman etmeyen Hıristiyanın kurtulma ihtimali yoktur. Dolayısıyla yapacakları en güzel şey İslam'a tabi olmaları; Kur'an'a ve Resulullah efendimize iman etmeleri ve ona uygun olarak salih amel işlemeleridir. Nokta. Bundan başka bir inanç, sahibini Ehli Sünnet olmaktan çıkarıp bid'at fırkalara dahil eder.



Peygamber efendimiz buyurmuştur, "Benden sonra, bana iman etmeyen Yahudiler ve Hıristiyanlar Cehennemdedir." Ayrıca, "Hz. Musa As., Hz. İsa As. benden sonra yeryüzüne gelseler bana tabi olmaktan başka çare ve mecburiyetleri yoktur" diye emretmişlerdir. Amenna ve saddakna. Semiğna ve atağna..



Hz. Musa As. ve Hz. İsa As. bizzat gelseler; mübarek Peygamber Efendimize uymaktan başka çareleri yoksa; öyleyse '(güya) onların yolunda gittiklerini iddia eden Hıristiyanlar ve Yahudiler İslam'a girmeden de kurtulabilirler' diyenleri siz düşününüz!



Peygamber efendimizin sözü mü doğrudur, şunun bunun sözü mü doğrudur?



Aklımızı başımıza alıp Ehli Sünnet itikadına geri dönünüz, ey muhibban-ı Nasara...



Ves'selam.



ALINTIDIR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder